На днешната огледална дата 22.02.2022 във видинския Обреден дом“ ще сключат

...
 На днешната огледална дата 22.02.2022 във видинския Обреден дом“ ще сключат
Коментари Харесай

На 22.02.2022: Четири бъдещи семейства ще сключат брак във Видинско

 На днешната огледална дата 22.02.2022  във видинския „ Обреден дом “ ще сключат брак две бъдещи фамилии. Още две ще подпишат в Белоградчик. Според Пролетка Велкова, шеф на общинското дружество " Обреден дом " - Видин, бъдещите фамилии са избрали датата, въпреки че е работен ден, неслучайно. За доста хора, изключително пък бъдещи младоженци, събирането на доста двойки на избрана дата и то съдбовна за тях е притежател на доста мистичност и очаквания, споделят бъдещи младоженци, на които следва брак.

В нумерологията двойката значи разум и страст, двоякост, женственост. Графичното изображение на цифрата са две отвесни успоредни линии - две преплетени в любовна прегръдка змии и от тук идва и венчалната халка. Двете видински двойки, споделят, че са избрали датата 22.02.2022 година тъй като лозунг на цифрата 2 е “Сплотени можем всичко. Обединението е обич “.

Справка за броя на подписаните бракове през 2021 година демонстрира че в Белоградчик брак са сключили 25 фамилии, от които три - в селата на общината, сподели за Българска телеграфна агенция зам.-кметът на Белоградчик Росен Младенов. 229 двойки са се врекли във честност във Видин.Това сподели за Българска телеграфна агенция Пролетка Велкова. От началото 2022 година, годината до 21 февруари във Видин има подписани единствено 11 брака, от които осем двойки единствено са подписали в гражданското без обред.

Най-много бракове за 2021-а са - 144 са подписани във видинската ритуална зала, където двойките единствено са положили подписите без обред, а изнесените отвън залата са 36, посочи Велкова. В последните години, изключително през предходната, желано място от младоженците е да подпишат брак с обред навън. Любимо място за осъществяване на ритуала е видинската художествена изложба " Никола Петров ", която е монумент на културата, някогашен боен клуб, строена при започване на 20 век. Другите открити пространства, привлекли бъдещите фамилии, са видинският крайдунавски парк и паркът до крепостта " Баба Вида " и вътрешният й двор, белоградчишката цитадела „ Калето “ и неповторимите скали, терасите на видинския плаж до крепостта, откъдето се открива прелестна панорама към река Дунав и Дунав мост 2, добави Пролетка Велкова.

Общинско дружество " Обреден дом " - Видин предлага на бъдещите фамилии разнообразни ритуали с присъединяване на камерен симфоничен оркестър, хор, национален обред и национална музика. За изнесените ритуали, несъмнено, и цените са по-високи. Сключването на брак единствено подписвайки се в ритуалната зала е на цена 72 лева Ако младите желаят в залата да има гала с присъединяване на хор и осъществяване на пиано, цената към този момент е двойна - 156 лева За изнесен отвън общината обред с присъединяване на симфоничен квартет се заплаща 336 лева, в случай че ритуалът е с присъединяване на националния отбор „ Дунав “ - цената е 360 лева

Най-високата цена би трябвало да платят младоженците, в случай че решат да сключат цивилен брак във видинската художествена изложба „ Никола Петров “ измежду картините на Владимир Димитров-Майстора и Златю Бояджиев - 150 лв. плюс цената за определения от тях обред. Ако пък са избрали за своя брачен ден крепостта „ Калето “ в Белоградчик, цената на ритуала е 200 лева За крепостта „ Баба Вида “ единствено наемът е 250 лева за сватбената гала, което на процедура се равнява на закупени 62 билета по четири лв., колкото е входът за клиент в крепостта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР